ONS NIEUWE CLUBGEBOUW

Het uiteindelijke clubgebouw, klaar voor weer een winter met ijs!

Bouwupdate 21 januari 2017:

Onze penningmeester heeft vele talenten. Een daarvan heeft met elektriciteit te maken. Nadat het dak erop zat is de meterkast aangelegd en heeft het installatiewerk onmiddellijk een aanvang genomen. Op onderstaande foto is Sake Blaauw (z)onder hoogspanning aan het werk

WP_20170121_15_44_06_Pro

 

Bouwupdate 20 januari 2017!

Degenen die regelmatig langs de ijsbaan komen hebben de afgelopen zes weken gezien dat het houtskelet verrees. Vorige week kwamen de wanden af, en deze week zijn de dragende delen van het dak op hun plaats aangebracht.IMG_0813

Waar we erg bij mee zijn is dat we inmiddels een aanvang hebben gemaakt met de beplating van het dak; dat zit er bijna op!IMG_0814

Ook is er ontzettend veel werk verzet rondom het clubhuis in aanbouw! De gehele oprit is inmiddels opnieuw bestraat en of dat niet genoeg was, heeft ijsmeester Joop v.d. Gronden ook het terras “even” gedaan!

 

Bouwupdate december 2016!

 

In de afgelopen maanden was het regelmatig een drukte van belang aan de Kortenburg in Renkum. Het oude clubgebouw was dringend aan vervanging toe. Na een uitgebreid traject van vergunningen aanvragen, overleg met ONO en plannen werd eind augustus (eindelijk) een aanvang met de werkzaamheden gemaakt. Het oude clubgebouw werd ontmanteld / gesloopt! De insteek hierbij was om zoveel mogelijk materialen te bewaren voor hergebruik.

Op de afbeelding hieronder is duidelijk de noodzaak van het vervangen te zien! Ook de staat van de bestrating is zichtbaar: ook dit diende aangepakt te worden evenals de afscheiding terras/ijsbaan.

IMG_0738

In september werd al veel werk verricht aan de fundering. Om vochtproblemen uit het verleden te voorkomen werd deze verhoogd en voorzien van een isolerende laag, waarover nog een laag beton gestort werd.

IMG_0757

Ogenschijnlijk gebeurde er niet heel erg veel, maar dat is slechts schijn!! DeĀ  gehele oprit en terras werden ontdaan van de bestaande bestrating en opnieuw gevlakt: onze ijsmeester, Joop van de Gronden, was hier onvermoeibaar! Ook werd een aanvang gemaakt het opnieuw bestraten en aantrillen.

Omdat we toch bezig waren is ook de pomp, die gebruikt wordt voor het vullen van de ijsbaan, naar een niveau onder de bestrating gebracht.

Op 10 december was het zover: onder leiding van bouwmeester Tony Ferrando gingen we de lucht in! Dit was het moment dat de constructie op de fundering werd geplaatst. Nu is eindelijk van veraf te zien wat de status van de nieuwbouw is!

IMG_0794